Sarahs verhaal

 

Soms ontstaan de mooiste dingen uit een moeilijke strijd. Mijn eigen ervaring met stress bracht me op een zoektocht naar de juiste balans van innerlijke en uiterlijke schoonheid. Een pad dat ik vandaag de dag nog steeds bewandel,

In 2003 werd ik ernstig ziek als gevolg van chronische stress. Mijn immuunsysteem was zodanig verzwakt dat ik in het ziekenhuis belandde, zonder een spier te kunnen bewegen. Ik hoorde de dokter zeggen: “Als jij niet leert om jouw stress onder controle te krijgen, zul je de veertig niet halen.” Dat was een behoorlijke wake-upcall. Ik realiseerde me dat ik mijn leven moest veranderen en een proactieve rol in mijn eigen gezondheid en welzijn moest nemen.

 

"Soms ontstaan de mooiste dingen
uit een moeilijke strijd"

Mijn zoektocht naar genezing bracht me naar IJsland, waar ik een natuurlijke oase van pure, ongerepte wateren, lucht en planten ontdekte. Het toonbeeld van een rustige, schone en stressvrije omgeving. Ik werd niet alleen geraakt door het kalme en zuivere milieu, maar ook door de enorm lange levensverwachting van IJslanders en hun frisse, gezonde huid. Dit vormde de inspiratie voor wat later skyn ICELAND zou worden.

Sarah in Iceland

Na twintig jaar werken in de cosmetische industrie - en dankzij mijn eigen ervaring met stress - werd ik in toenemende mate geïntrigeerd door het verband tussen stress en de huid. Als stress zo'n enorme impact heeft op de gezondheid, dan moest dit ook gevolgen hebben voor de huid, was mijn conclusie. Ik stelde een adviesgroep samen van gezondheidsexperts op het gebied van voeding, dermatologie, psychologie, cardiologie en holistische geneeskunde, om zo echt tot de kern te komen van stress en de verstrekkende gevolgen ervan. Daarna, met behulp van een paar van de beste scheikundigen uit de industrie, werd skyn ICELAND geboren: het eerste cosmetische merk dat specifiek de effecten van stress op de huid aanpakt.

Ik weet dat het onmogelijk is om stress uit te bannen. Maar dankzij skyn ICELAND heb ik mijn kennis met anderen kunnen delen en hen kunnen helpen stress te managen en te verlichten. Elke dag weer sta ik vol energie op omdat ik mag luisteren naar al die persoonlijke verhalen, mijn ervaringen kan delen en daadwerkelijk kan helpen. Het maakt wat ik dag in dag uit doe zo zinvol en bevredigend.

Sarah Kugelman

Lees hier een uitgebreid interview met Sarah >