Waarom skyn ICELAND?

Bij skyn ICELAND bieden we oplossingen voor de huid die is beschadigd door stress.

Onze inspiratie komt uit de natuur – uit de pure, ongerepte natuurlijke bronnen van IJsland, met zijn mineraalrijke water, bessen vol met antioxidanten, verzachtende algen en mossen en de immuunboost van angelica archangelica. Dankzij deze krachtige natuurlijke ingrediënten creëren wij producten die de huid kalmeren, versterken, voeden en terug in balans brengen waardoor deze weer jeugdig gaat stralen.

Onze toewijding aan de natuur zit in alles wat we doen. We geven de voorkeur aan verpakkingsmateriaal dat makkelijk recyclebaar is. We zijn vrij van parabenen, petroleum, minerale olie en sulfaten. We testen niet op dieren en we zijn 100% veganistisch. Onze gebruiksvriendelijke producten verwennen je zintuigen, waardoor ze een gevoel van rust oproepen en uiteindelijk jou en je huid nieuwe energie geven. Het is ons doel om je je net zo goed te laten voelen als je eruitziet, zodat je de wereld en haar uitdagingen makkelijk aankunt.

Open een potje. Duw op het pompje. Voel de prikkelende, reinigende en verzachtende sensatie. Inhaleer de verkwikkende geuren van de natuur. Verwen je huid met de ultieme chill pill.

 

Het effect van stress op de huid

Iedereen heeft het weleens: stress van deadlines en belangrijke presentaties, van het heen en weer rijden van de kinderen en van late avondjes met vriendinnen… Het is onderdeel van ons dagelijkse leven, toch? Maar heb je je nooit afgevraagd wat al die drukte en onrust met je huid doet? Verschillende gepubliceerde onderzoeken op het gebied van psychodermatologie – de wetenschappelijke studie die het effect van emoties op de huid bestudeert – laten zien dat stress de normale functie van de huid, het vermogen om wonden te genezen en ziektes te bestrijden, kan verstoren. Tel daarbij op het feit dat 4 op de 10 volwassenen schadelijke gezondheidsgevolgen ondervindt van stress, en het is geen wonder dat onze huid eronder lijdt.

DE 5 SYMPTOMEN VAN GESTRESTE HUIDHOE ZIET HET ERUITHOE PAK JE HET AAN
Versnelde veroudering 
(PDF-bestand)
Lijnen en rimpels, verslapte huid en een verlies van elasticiteit.

Met Arctische tijm, natuurlijke GABA-technologie, stamcellen van framboos, Siberische ginseng en Arctische vossenbesolie.

REMEDIE: skyn ICELAND's Arctic ElixirHydro Cool Firming Eye GelsOxygen Infusion Night Cream

Acne bij volwassenen 
(PDF-bestand)
Verstopte poriën, vette huid en puistjes.

Met reinigend IJslands mos, extract van arganpit dat de talgproductie remt, spireazaad om poriën te verkleinen, Arctische tijm en angelica archangelica.

REMEDIE: skyn ICELAND's Anti Blemish Gel of the Antidote Daily Lotion

Geïrriteerde huid 
(Word-bestand)
Een gevoelige en/of rode huid, jeuk en uitslag. Uiteindelijk kan dit leiden tot psoriasis, eczeem of rosacea. 

Met kalmerend extract van Arctische kruisbessen, IJslandse kelp, Arctische rode algen en Arctische wegedoornolie.

REMEDIE: skyn ICELAND's Oxygen Infusion Night CreamPure Cloud Cream of the ANTIDOTE Daily Lotion

Droge huid 
(Word-bestand)
Een droge soms uitgedroogde, schilferige en/of doffe huid. 

Met hydraterend gletsjerwater uit IJsland, een Antarctisch extract en een extract van kruipbraam en veenbes. 

REMEDIE: skyn ICELAND's Arctic Face Oil of Pure Cloud Cream

Doffe huid 
(Word-format)
Een vlekkerige teint en textuur, gebrek aan glans en hyperpigmentatie.

Met verkwikkende moleculaire zuurstof, modder uit de ijstijd en extract van Arctische bosbes. 

REMEDIE: skyn ICELAND's Nordic Skin Peel Brightening Eye Serum of Fresh Start Mask

 

 

Experts over stress

Om je terug op de goede weg te helpen hebben we een topteam samengesteld van experts in stressmanagement. Hun columns zijn bedoeld om je te informeren en op te leiden; ze voorzien je van de laatste antistresstips, de allernieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van stress en inzicht in de talloze manieren waarop stress jou en je gezondheid kan beïnvloeden.

STRESS: DE GROOTSTE VIJAND VAN HET LICHAAM

Dr. Suzanne Steinbaum, een vooraanstaand cardioloog, legt uit hoe stress een negatieve invloed uitoefent op jouw gezondheid


 

Photo: Michelle Luhan 

STRESS EN JOUW DIEET

Voedingsdeskundige Michelle Luhan bespreekt de essentiële vitamines en mineralen die nodig zijn in de strijd tegen stress.


 

Photo: Dawn Lerman 

BEGIN OPNIEUW MET EEN ANTISTRESSDIEET

Het simpele programma van Dawn Lerman, holistische gezondheidsadviseur, voor een gezondere, evenwichtigere versie van jezelf.


 

Photo: Carol Lynn Goldstein 

DE ZEN VAN STRESS ...
LESS IS MORE

Chiropractor en klinische voedingsdeskundige dr. Carol Lynn Goldstein laat zien wat de symptomen van een compleet overspannen andrenaline-systeem zijn en geeft tips om terug in balans te komen.


 

Photo: Briana Masson 

REK EN STREK DE STRESS WEG

Briana Masson, professioneel danseres en Pilatesinstructeur, legt uit wat de voordelen van rekken en strekken zijn en verklapt meteen 9 makkelijke rekoefeningen.