Veelgestelde Vragen

Hoe verschilt een gestreste huid van een normale, gezonde huid? >>
Als je langdurig stress ondervindt, kunnen de hormonale en chemische levels in je lichaam pieken. Daardoor stijgt de talgproductie. Histamine triggert jeuk en ontstekingen. Water, zuurstof en voedingsstoffen worden onttrokken aan de huid waardoor deze geirriteerd, schilferig, dof en verstopt raakt, met meer kans op puistjes en vroegtijdige rimpels. Bovendien is het natuurlijke afweersysteem aangetast, waardoor de huid zichzelf moeilijker kan genezen.
Is skyn ICELAND enkel geschikt voor de gestreste huid? >>
Skyn ICELAND is perfect voor alle huidtypen, gestrest of niet. Het mooie van skyn ICELAND is dat onze producten dagelijks gebruikt kunnen worden om de gestreste huid te behandelen, of om de huid te beschermen en schade door stress in de toekomst te voorkomen.
Hoe weet ik of mijn huid gestrest is? >>
Jouw huid heeft zeer waarschijnlijk last van stress als je last hebt van een van de volgende problemen: een extreem droge of vettige huid, bultjes, schilfers, dofheid, verstopte poriën, roodheid, jeuk of irritaties.
Wat maakt skyn ICELAND anders dan andere huidverzorgingslijnen?  >>
Skyn ICELAND is anders, omdat onze producten:
  • een combinatie van symptomen aanpakken, in tegenstelling tot veel andere merken die alleen één huidprobleem behandelen.
  • heel erg mild zijn en getest op zelfs de meest gevoelige huid.
  • zowel een directe als langdurige werking hebben.
  • zeldzame natuurlijke ingrediënten bevatten (water uit IJsland, angelica archangelica, vlinderstruik, tijmextract, Arctische bessen) en nieuwe baanbrekende technologieën (rijstpeptiden, gistextract, Cerasome-zuurstof) gebruiken die je niet terugvindt in andere producten.
skyn ICELAND is het eerste huidverzorgingsmerk dat stress van de huid aanpakt. Kunnen jullie dat verder uitleggen? >>
Tijdens stress stijgt het niveau van stresshormoon (cortisol) en komen de rest van de hormonen uit balans (individuele combinatie die afhankelijk is van verschillende factoren zoals ernst van de stress, chronisch of niet, het immuunsysteem). Deze 2 factoren (cortisol en hormonale disbalans) nemen voedingsstoffen, vocht en zuurstof uit de huid weg. Als gevolg hiervan reageert de huid vaak met 5 symptomen: voortijdige veroudering, droogheid, dofheid, overtollige olieproductie en gevoeligheid / irritatie.

Wanneer stress permanent is, kunnen de hormoon- en chemische niveaus van je lichaam pieken. De olieproductie neemt toe. De histamine veroorzaakt jeuk en ontsteking. Water, zuurstof en voedingsstoffen worden van de huid weggetrokken, die prikkelbaar, dof, verstopt, vroeg gerimpeld, vatbaar voor puistjes wordt met jeukende en schilferige vlekken. Bovendien is de natuurlijke immuunfunctie van de huid verzwakt, waardoor deze minder goed in staat is zichzelf te genezen.

Omdat, zoals hierboven uitgelegd, de individuele reactie van hormonale disbalans een individuele reactie van de huid creëert, zijn sommige van de vijf symptomen misschien niet zo zichtbaar of nog niet aanwezig. Met andere woorden, deze 5 symptomen kunnen allemaal sterk aanwezig zijn (dan hebben we het over ernstige, chronische stress) of er kunnen slechts verschillende symptomen aanwezig zijn.

De skyn ICELAND®-lijn behandelt alle vijf symptomen van stress op de huid en doet dit met natuurlijke ingrediënten uit IJsland.

Om alle symptomen aan te pakken, moeten we producten kiezen die helpen om de huid weer in balans te brengen, de lipidenlaag te herstellen, de droogte aan te pakken, dofheid te behandelen en de gevoeligheid / irritatie van de huid te behandelen.

Daarvoor adviseren wij om producten te zoeken met Salix Alba (Glacial Face Wash), Gentle Acids (Nordic Skin Peel en Fresh Start Mask - zorg er wel voor dat je de gebruiksinstructies opvolgt) en ook Hydraterende ingrediënten en anti-irriterende en inflammatoire actieve stoffen (bij voorbeeld zeer zeker de Antidotes maar in feite bijna alle producten van het skyn ICELAND assortiment).

Je kunt ook de beste combinatie voor jouw huid even 'dubbelchecken' met onze online tool: https://www.skyniceland.nl/vind-jouw-huidregime#step1 - je vindt deze rechtsboven op onze website .

Natuurlijk begrijpen we dat het niet comfortabel is om direct full-size producten te kopen, daarom biedt skyn ICELAND een reeks kits aan tegen een gereduceerd tarief voor de verschillende huidbehoeften. Kijk hiervoor even onder het hoofdstuk https://www.skyniceland.nl/pakketten.
Is skyn ICELAND geschikt voor de normale, vette of droge huid? >>
Skyn ICELAND is ontwikkeld voor alle huidtypen. Het is vooral effectief voor de gevoelige huid en/of voor de huid die snel last heeft van puistjes.
Is skyn ICELAND geschikt voor de gevoelige huid? >>

skyn ICELAND:

  • is klinisch getest op zelfs de meest gevoelige en dunne huid.
  • behaalt zeer succesvolle resultaten bij gebruik na plastische chirurgie, laserbehandelingen, peelings en op de verbrande huid.
  • haalt de irritatie en overgevoeligheid echt UIT de huid. Onze formules bevatten actieve natuurlijke ingrediënten die roodheid, irritatie, uitslag en puistjes verminderen bij alle huidtypen.
Is skyn ICELAND getest op allergieën? >>
Alle producten van skyn ICELAND hebben een strenge testprocedure op het gebied van allergieën en gevoeligheid ondergaan. Uiteraard adviseren we je om eerst een dokter te raadplegen als je specifieke problemen hebt.
Is skyn ICELAND een goede verzorgingslijn voor de acnegevoelige huid? >>
Ja! Skyn ICELAND is geweldig voor mensen die last hebben van zowel incidentele als acute acne-uitbraken. Witte wilgenbast, een van onze hoofdingrediënten, heeft een natuurlijke antibacteriële werking die bacteriën bestrijdt en verstopte poriën reinigt. Natuurlijke ontstekingsremmers zoals gistextract helpen de roodheid en irritatie bij acne te verminderen.
Heeft skyn ICELAND een goed product voor roodheid en rosacea? >>
The ANTIDOTE Cooling Daily Lotion is ons ultieme product tegen roodheid. Het bevat een gistextract dat de geirriteerde huid kalmeert en een verkoelend muntextract dat de microcirculatie stimuleert waardoor roodheid afneemt. Veel van onze klanten vinden dat the ANTIDOTE helpt bij de verlichting van roodheid en irritatie die gepaard gaan met rosacea.
Is skyn ICELAND geschikt voor huidproblemen die voorkomen bij psoriasis? >>
Stress kan huidproblemen zoals psoriasis verergeren waardoor je meer irritatie en ongemak ondervindt. Veel klanten van skyn ICELAND ervaren een kalmerende verlichting van de jeuk en droge huid die gepaard gaat met psoriasis.
Is skyn ICELAND ontwikkeld voor een bepaalde leeftijdsgroep? >>
Nee. Stress discrimineert niet, net zo min als skyn ICELAND. Wij vinden dat onze producten geweldig zijn voor alle huidtypen, van pubers tot pensionado's. Producten van skyn ICELAND helpen zelfs bij de 'hormonale' huid van vrouwen in de vijftig en zestig.
Kunnen mannen producten van skyn ICELAND gebruiken? >>
Ja! Stress discrimineert niet, net zo min als skyn ICELAND. Veel mannen gebruiken bijvoorbeeld onze Glacial Face Wash als dagelijkse cleanser (zelfs in plaats van scheerschuim!) en the ANTIDOTE Cooling Daily Lotion als hydraterende aftershave. 
Moet je alle producten samen gebruiken? >>

Nee. Uiteraard krijg je de beste resultaten als je onze producten in harmonie met elkaar gebruikt, maar alle producten kunnen worden toegevoegd aan een bestaand huidverzorgingsregime en hebben ook dan een positief effect.

Waarom geven producten van skyn ICELAND een verkoelende sensatie? >>

Naast het feit dat het je doet denken aan de koele, kalme, schone lucht in IJsland, heeft de verkoelende werking van onze producten effect op de microcirculatie in de huid zodat roodheid en irritatie verminderen. Hoe meer je het voelt, hoe harder het aan het werk is.

Waarom is het Icelandic Complex zo belangrijk? >>

Skyn ICELAND's unieke complex van water-, aarde- en luchtelementen is de basis van onze producten. Het Icelandic Complex bevat ingrediënten die specifiek de symptomen van een gestreste huid aanpakken en deze terug in een gezonde balans brengen.

Waarom zijn antioxidanten zo belangrijk in de formules van skyn ICELAND? >>

Simpel. Antioxidanten = anti-aging. Antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen die kunnen bijdragen aan vroegtijdige veroudering.

Wat zijn ontstekingsremmers en wat doen ze? >>

De ontstekingsremmers in onze lijn zijn onder andere gistextract, witte wilgenbast en IJslandse kelp. Dit zijn 100% natuurlijke ingrediënten die de huid verzachten en kalmeren.

Wat betekent 'verrijkt met zuurstof'? >>

Zuurstof is ingekapseld in liposomen, kleine voertuigen die de huid binnendringen. Zij leveren de zuurstof direct af bij de cellen waardoor de huid letterlijk op adem komt en de gezonde gloed van de huid herstelt.

Zijn gelpatches effectiever dan gebruikelijke crémes en maskers? >>

Ja, dat zijn ze. Patches zijn een manier om een osmotische reactie op de huid te creëren. Ze houden de actieve stoffen letterlijk op de huid zodat ze dieper en effectiever doordringen in vergelijking met een créme waar ingrediënten kunnen verdampen of worden afgewreven. Het is een systeem voor directe toediening waarbij actieve stoffen niet kunnen ontsnappen en zelfs binnen enkele minuten behoorlijk effectief zijn. Ze zijn ook heel gemakkelijk in gebruik, spoelen is niet nodig en je kunt multi-tasken terwijl je ze draagt (pas bijvoorbeeld je oogschaduw toe terwijl je de ooggels op hebt om eventuele schaduwuitval op te vangen). Je kunt zelfs rondrennen door het huis om je klaar te maken en de patches vallen er niet uit of staan in de weg.

Wat zijn de sterke en zwakke punten van de gelpatches, zijn ze gemaakt voor selfies? >>

Ze zijn zeker gemaakt voor selfies! Iedereen, van klanten tot beïnvloeders en celebs, zelfs mannen houden ervan Instagram-selfies te maken met de gelpatches! Het is absoluut een nieuwe trend omdat traditioneel huidverzorging niet visueel is geweest, maar met de patches kun je op een zeer visuele en leuke manier delen wat je doet om voor je huid te zorgen. Sterke punten: snel werkende, leuke, effectieve, veilige, gezonde, korte en lange termijn resultaten. Ze zijn ook goedkoop vergeleken met andere anti-aging behandelingen Zwakke punten: we kunnen er niet echt een verzinnen !!

Is het mogelijk in slechts 10 minuten resultaat te hebben met de gelpatches wat vergelijkbaar is met een lange, consistente dagelijkse routine? >>

Ja, dat kan, maar het is niet altijd blijvend. Wanneer je voor het eerst gels gaat gebruiken, is de verbetering voor een aantal uren zichtbaar, maar de resultaten zijn cumulatief, dus hoe langer je ze gebruikt, hoe langer het zichtbaar blijft.

Wat is de rol van de gelpatches in het product assortiment van Skyn ICELAND? >>
De gels zijn niet alleen een gimmick, ze zijn een onderdeel van serieuze huidverzorging die is gericht op het behandelen van de effecten van stress op de huid. De producten zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen en het belangrijkste effectief!